Eerste bezoek en controles

eerste bezoek

Tijdens het eerste bezoek wordt er een controle uitgevoerd. Mits nodig worden er röntgenfoto’s genomen. De tandarts neemt vooraf een aantal zaken met u door. Heeft u klachten of wensen of zit u iets dwars? Na het bezoek wordt een behandelplan opgesteld en met u doorgenomen.

Controles

Een stralend gebit krijgt u niet alleen door uw gebit goed te onderhouden, maar ook door verstandige levenswijze en uit periodieke bezoeken aan de tandarts. Wij zien u graag één keer per jaar voor een periodieke controle. Tijdens deze controle adviseren wij u, indien nodig, om de mondhygiëne te verbeteren en nemen we de dagelijkse mondverzorging met u door, zodat uw gebit en mond gezond blijven. Als er problemen in uw gebit worden geconstateerd, bespreekt de tandarts met u of een extra behandeling nodig is. Behandeling van kleine ingrepen volgt op korte termijn. U kunt hierbij denken aan gebitsreiniging of het plaatsen van een kleine vulling. Bij uitgebreide behandelingen informeren wij u over de kosten. Na uw instemming voeren we de afgesproken behandeling uit. Als er bijzondere behandelingen nodig zijn kan de tandarts u doorverwijzen.

De informatie over uw gebit en de historie van de behandelingen slaan wij op in onze computer. Uiteraard is dit systeem goed beveiligd. Wij bewaren de gegevens minstens 15 jaar. Op ‘uw’ (schriftelijk) verzoek kunnen we uw gegevens ook doorsturen naar u of een andere behandelaar.