Kindertandheelkunde

Kinderen zijn in onze praktijk van harte welkom

De tandarts Joanna Karowiec stelt de kinderen gerust door goed uit te leggen wat er gaat gebeuren, hierdoor wordt angst in de kiem gesmoord. Elk stapje van de behandeling wordt spelenderwijs uitgelegd. De kinderen krijgen de mogelijkheid alle spulletjes even aan te raken en waar mogelijk uit te proberen. Uw kind een positieve tandartservaring geven, dat vinden wij uiterst belangrijk.

Uw kind al op jonge leeftijd (bij voorkeur vanaf 2 jaar) mee nemen naar de tandarts kan voor u en uw kind alleen maar in het voordeel werken. Uw kind kan alvast wennen aan de tandartsstoel, de witte jassen en de tandarts. Hierdoor kan tandartsangst worden voorkomen. Als ouder krijgt u een poetsinstructie van de tandarts, zodat u het melkgebit van uw kind al vanaf het eerst tandje goed kunt verzorgen. En wat ook belangrijk is: eventuele problemen worden op tijd gesignaleerd en verholpen, zo kunt u uitgebreide behandeling(en) voor zijn.

Waarom is een goede verzorging van het melkgebit zo belangrijk?

Veel mensen denken dat het melkgebit niet goed verzorgd hoeft te worden; het wordt immers toch vervangen door een blijvend, volwassen gebit. Het tegendeel is waar. De cijfers van kinderen met een slecht gebit liegen er niet om en de gevolgen voor de toekomst zijn enorm.

Een slecht gebit zorgt voor veel ongemakken. Hoe kan dit voorkomen worden?

U wilt voorkomen dat uw kind pijn heeft aan tanden, kiezen of het tandvlees tijdens het praten, eten of zelfs constant. Toch is een gaatje in de kiezen zo ontstaan. En als er door verwaarlozing tanden of kiezen getrokken moeten worden, kan uw kind naast pijn ook problemen krijgen met kauwen. Een slecht gebit zorgt voor veel ongemakken en heeft weldegelijk invloed op het blijvend, volwassen gebit. Namelijk:

    • Het vroegtijdig verloren gaan van melktanden of -kiezen (doordat deze bijvoorbeeld getrokken moeten worden) kan tot ruimteproblemen of scheefstand van blijvende, volwassen tanden en kiezen leiden;
    • Gaatjes in melktanden of -kiezen kunnen de al aanwezige blijvende, volwassen tanden en kiezen aantasten.